MENÜ

Soós konyha
Soós,
   de ez már túl sós.

Napi ajánlat:

 

Arany húsleves:

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkefarhát
  • 3 nagyobb krumpli
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 nagyobb fehérrépa
  • 1 közepes zellergumó és a zöldje is
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6-8 szem kelbimbó (fagyasztott)
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a fehérrépát karikára vágjuk. A vöröshagymán hagyunk egy réteget a vörös hajából, nem szedjük le az összeset, egészben hagyjuk. A zellergumót és a krumplikat kockákra vágjuk. A zellerzöldet felaprítjuk. 

A farhátakat megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 3-4 liter hideg vízben lassú tűzön feltesszük főni. Mikor feljön a habja, lehabozzuk, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségeket beletesszük, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy ne forrjon hosszan a leves, hanem csak lassan főjön, esetleg lassan gyöngyözzön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy bő csipet pirospaprikát teszünk hozzá. Amikor a zöldségek is mind megfőttek, elkészült. 

Levesbetétnek klasszikus cérnametéltet ajánlok hozzá.

Megjegyzés:

Én sokáig szoktam főzni, hogy a farhát teljesen szétessen, mikor leszűröm, de nagyon finom íze van így, nem nyomják el a zöldségek, csak gazdag íze lesz. Jó étvágyat!

 

 

 

 

Szavazás

Te mennyire szeretsz főzni ?
Nem szeretek
Szeretek
Nagyon
Ki nem állhatom
Asztali nézet